Fysik

Udledning af P = U*I

21. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)
For elektriske kredslæb gælder U = R*I.

Hvordan kan det omskrives til P = U*I, hvor P er effekt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2007 af Erik Morsing (Slettet)

U=R*I<=>U*I=R*I^2=P=U^2/R

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

P = V^2 / R --> P = V^2/V*A= V*A ---> P =joul/coloumb*coloumb/sekunder

effekt er defineret af J/s :)

[U] = Joul/coloumb
[I] = Coloumb/sekunder


smart omskrivning (:

Svar #3
21. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Kan jeg ikke få jer til at skære det ud i pap? Jeg er lidt tungnem :)

#1 Jeg er med på det første trin, hvor du ganger med I på begge sider. Derefter forstår jeg det vist ikke :)

#2 Hvad er A?

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

#3

A står for ampere. det er enheden for strømstyrken I

[I] = A = Coloumb/sekunder

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. oktober 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Vi starter ud med: U=R*I

Vi ganger igennem med I og får:

U*I=R*I^2

U*I er lig med effekt P (J/s)

[U] = Joul/coloumb
[I] = Coloumb/sekunder

U*I <---> Joul/coloumb * coloumb/sekunder = J/s = P


#3

Svar #6
21. oktober 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Okay! Er med nu. Tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2007 af mathon

Joules lov:

E = U*I*t og

P = E/t = U*I

Skriv et svar til: Udledning af P = U*I

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.