Matematik

Isolering af x i potensfunktion

22. oktober 2007 af Spera (Slettet)
Hej Studieportal-kammerater.

Sidder med en potensfunktion, hvor jeg skal isolere x, og den irritere mig grænseløst, håber der er en der kan hjælpe mig med at isolere x, vist med mellemled:

http://img339.imageshack.us/img339/752/89982585xc9.jpg

På forhånd tak...

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af mathon

hvis du ellers mener:
f(x) = y = 91,7*e^(-0,214x) - mon ikke der er en fejlskrivning her

91,7*e^(-0,214x) = y

e^(-0,214x) = y/91,7

-0,214x = ln(y/91,7)

x = -ln(y/91,7)/0,214

Svar #2
22. oktober 2007 af Spera (Slettet)

Nu er jeg helt ny på B-niveau, men den forskrift jeg har linket til, er præcis som den står i opgaven... Det er opgave b:

http://img517.imageshack.us/img517/972/51063958ph7.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#2
Den slags lærer man ikke at løse i gym(jeg gjorde ikke, og mit regneprogram kan heller ikke løse den), så det må være en skrive fejl, den rigtige forskrift må givetvis være den, som mathon foreslår

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2007 af mathon

OK

du kan løse den grafisk:

f(x) = 91,7*x^(-0,214x)

72 = 91,7*x^(-0,214x)

x^(-0,214x) = 72/91,7

-0,214x*ln(x) = ln(72/91,7)

x*ln(x) = -ln(72/91,7)/0,214 = 1,13017

indtegn
g(x) = x*ln(x)
og
h(x) = 1,13017

på din grafregner

fin 1.koordinaten til skæringspunktet mellem g(x) og h(x)...



Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2007 af mathon

fin = find

Svar #6
22. oktober 2007 af Spera (Slettet)

Okay, ja det er muligvis læreren der har skrevet forkert... Jeg prøver begge dine forslag mathon, så må det være op til min lærer og vurdere hvilken metode han mener er rigtig.

Mange tak for hjælpen! :D

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2007 af mathon

løsningen er x = 1,84509 = ca. 1,85

Skriv et svar til: Isolering af x i potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.