Matematik

eksponentiel aftagende funktion

22. oktober 2007 af pjep (Slettet)
jeg har lige brug for lidt hjælp til at komme i gang med en opgave der lyder således:

en eksponentiel aftagende funktion er givet ved f(t)=100*e^-0,2*t

-bestem halveringskonstanten

man skal vel bruge formlen t½= log(0,5)/ log (a)

sad og kiggede mine noter igennem, kan det passe at e altid er = 2,71828....
eller er den helt gal??


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2007 af mathon

f(t)=100*e^(-0,2*t) = 100*(e^-0,2)^t = 100*a^t,

hvor a = e^-0,2

og dermed

ln(a) = ln(e^-0,2) = -0,2, hvoraf

T½= log(0,5)/log(a) = ln(0,5)/ln(a) = ln(0,5)/(-0,2) = -ln(2)/(-0,2) =

ln(2)/0,2

Svar #2
22. oktober 2007 af pjep (Slettet)

okay mange tak, det var en stor hjælp!! :)

Skriv et svar til: eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.