Matematik

Differentiering mht. x og y

25. oktober 2007 af SuperCarla1 (Slettet)
Er der nogen som ved hvordan denne funktion differentieres både mht x og mht y?

f(x,y)=(x+y)*exp(x-(y^2))

På forhånd tusind tak for hjælpen;-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af mathon

f_x = (x+y+1)e^(x-y^2)

f_y = -(2y^2+2yx-1)e^(x-y^2)

Svar #2
25. oktober 2007 af SuperCarla1 (Slettet)

Du kender tilfældigvis ikke til et sted hvor det er gennemgået helt præcis hvordan man løser sådanne opgaver? Er meget dårlig til det og vil gerne forbedre mig...

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
På http://calc101.com/webMathematica/derivatives.jsp kan du se alle mellemregninger, når der differentieres.

Skriv et svar til: Differentiering mht. x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.