Matematik

afledede funktion

25. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)
Hej....

Hvordan bestemme man den afledede funktion af en funktion uden at bruge cas.

f(x)= (4rod(x)+2x^2)*rod(x)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=411017

Svar #2
25. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

ja, men når jeg taste funktionen ind i cas får jeg: 5*x^3/2+4 og det står ikke i linket.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

I linket har Mathon læst første led i opgaven som


Mener du


Det skulle du da bare have skrevet, så havde Mathon rettet det...

Opgaven løses nemmest hvis du starter med at gange ind i parentesen og derefter differentierer.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

Først udnyt(fra linket)
(4rod(x)+2x^2)*rod(x) eller

(x^(1/4)+2x^2)*x^(1/2)

x^(1/4)*x^(1/2) + 2x^2*x^(1/2)

x^((1/4)+(1/2)) + 2x^(2+(1/2))

x^((3/4)) + 2x^(5/2))

Heraf skal du bare differentiere dette, som gøres ved brug af (x^a)' = ax^(a-1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Du mente åbenbart
(4*sqrt(x)+2x^2)*sqrt(x)
gang ind i parentesen, og brug reglen i #4.

Svar #6
25. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

Hvad hvis det er ikke gange, men divdie.

Svar #7
25. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

til svar 5, ja jeg mente (4*sqrt(x)+2x^2)*sqrt(x)

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

altså:
(4*sqrt(x)+2x^2)/sqrt(x) = 4*sqrt(x)/sqrt(x) +2x^2/sqrt(x) prøv selv at gå videre herfra...

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#7
Det så jeg, nu må du selv prøve at differentiere lidt:)

Svar #10
25. oktober 2007 af nunu1989 (Slettet)

dvs. (4*2x^2)/(x^1/2)

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. oktober 2007 af dnadan (Slettet)

#10
hvis det var til #8, så nej... skriv hvert trin ind... så er det nemmere for os at hjælpe dig igennem det...

Skriv et svar til: afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.