Matematik

Omskrivning af ligning

25. oktober 2007 af allouise88 (Slettet)
Hej..

Jeg har en ligning:

logy=3logx-1,54

Den skal omskrives til formen: y=b*x^a

Kan det passe det giver y=-1,54x^3?
Jeg synes ikke helt det kan passe...

Nogen der har et godt bud? Og hvordan gør man? Jeg har ikke så godt styr på log og hvordan man fjerner det i en ligning.

Haster lidt - Håber på svar
På forhånd tak :)

AL

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af mathon

log(y) = 3log(x) - 1,54

log(y) = log(x^3) - 1,54

log(y)-log(x^3) = - 1,54

log(y/x^3) = -1,54

10^(log(y/x^3)) = 10^(-1,54)

y/x^3 = 0,02884

y = 0,02884*x^3

Skriv et svar til: Omskrivning af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.