Matematik

Endnu en ligning....

25. oktober 2007 af allouise88 (Slettet)
Hvodan hulen finder man ud af den her?

e^kvadratrod(x)=7 ??

Jeg er helt lost..

Håber i gider hjælpe.. På trods af min dumhed.
Vh, AL

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af Sherwood (Slettet)

Du må tage ln på begge sider.

e^kvadratrod(x)=7

kvad(x)=ln(7)

Og så sætte i anden potens på begge sider.

x=(ln(7))^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2007 af mathon

e^sqr(x) = 7

ln(e^sqr(x)) = ln(7)

sqr(x) = ln(7)

(sqr(x))^2 = (ln(7))^2

x = ln^2(7)

Skriv et svar til: Endnu en ligning....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.