Matematik

Hvordan regner jeg følgende ligning?

25. oktober 2007 af kræmmer willy (Slettet)
Hey
Hvordan regner jeg følgende ligning?

3x-12=5[x-3(7-2x)-7]

resultat: x=4

Tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af peter lind

Gang først 3 ind i parantesen(7-2x) og træk sammen på det der står i den firkantede parantes. Gang derefter 5 ind i den firkantede parantes. Træk derefter alt med x over på den ene side og alt andet over på den anden side.

Svar #2
25. oktober 2007 af kræmmer willy (Slettet)

Tak for svaret:) Er sikkert mig der er ren retard, men kan simpelthen stadig ikke finde ud af den:/ Måske du kunne vise det led for led? ville være en stor/kæmpe hjælp:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2007 af peter lind

Første del.

5[x - (3*7 -6x) -7] = 5[x - 21 +7x -7] = 5[8x - 28]

Prøv selv derfra

Svar #4
25. oktober 2007 af kræmmer willy (Slettet)

nu fatter jeg det endelig XD Tak champ, fordi du gad at hjælpe en hjælpeløs førsteårs elev:)

Skriv et svar til: Hvordan regner jeg følgende ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.