Matematik

Funktioner.... HJÆLP

25. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)
Hej alle.
Jeg står i den situation at jeg ar brug for lidt hjælp.
Er på det der hedder Hovedforløb 1 (H1) som eletriker.
Jeg har fået matematik på E-niveau, og da jeg ikke har haft matematik i lidt over 10 år, udover det grundforløb jeg gik på, har jeg en del svært ved det.
Jeg skal løse nogle funktioner som jeg ikke helt forstår, og har ikke nogen bog jeg kan kigge i... Håber der er en venlig sjæl eller to der kan hjælpe mig med at forklare dette.

f(x) = 3x-4

f(x) = 1:3x-4 (1 divideret med 3x-4)

f(x) = x2-1 (x i anden)

f(x) = 1: x2-1 ( 1 divideret med x ianden -1 )

f(x) = x2+1 (x i anden +1)

f(x) = 1: x2+1 ( 1 divideret med x i anden +1)

Håber virkelig der er en der kan hjælpe,og forstå hvad jeg mener. Da det er svært for en der kun har brugt købmands matematik de sidste 10 år

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2007 af Eagle1 (Slettet)

Hvad er det du skal bruge disse funktioner til? :S

Svar #2
25. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)

aaaaaah glemte jeg at skrive
Bestem Dm(f) og beregn (f)2 for funktionerne

Svar #3
31. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)

Ingen der kan hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af Plooki (Slettet)

Jo altså f(2), så sætter du 2 ind i stedet for x.
Den første vil så hedde 3*2 - 4 = 2!
Så svaret til den første er to
Det burde være til at regne ud. Bare at sætte 2 ind.
Dm(f) er givet ved alle de tal der kan sættes ind på f's plads.
og skrives via intervaller hvis det siger dig noget !
f.eks. [oo;oo]

Svar #5
31. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)

Det modsiger en hel del det vi lære.... den første skal give 4/3 altser vises som en brøk. Fire tredjedele

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/index.php?id=75816

Svar #7
31. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)

give et lidt bedre svar, men forstår dem sgu ikke.... mangler en eller anden form for logisk overblik

Svar #8
31. oktober 2007 af Magersnap (Slettet)

det jeg ikke helt forstår er de funktioner hvor der står at en nævner ikke må være 0... Kan ikke lige se hvordan man finder de tal som nævner ikke må blive

Skriv et svar til: Funktioner.... HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.