Matematik

Matematik B-niveau fuldt pensum

25. maj 2004 af Petrine (Slettet)
Hejsa :o)

Jeg skal op i matematik B-niveau mundtlig i fuldt pensum. Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal øve mig... Nogen gode ideer?
Skal jeg øve mig på alle beviser i bøgerne eller er det nok at kunne de vigtigste inden for de enkelte emner?
Er der desuden nogen der har gode ideer til hvordan man bedst forbereder sig - jeg har en tavle derhjemme som jeg kan bruge - men har aldrig været til mateksamen før så ved ikke helt hvordan jeg bedst kan øve mig...

Er det bare noget med at forstå alle beviserne og vide hvor de er, for man skal vel ikke kunne huske dem udenad....

Mvh Petrine :o)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2004 af starF (Slettet)

Det kunne godt være, at du ikke skal huske dem udenad. Men du skal i hvertfald kunne dem til eksamen, altså udføre beviserne.
Hvor meget du skal kunne, kommer an på dine ambitioner, hvor er dit? Vil du have 10,11 skal du nok gå igennem alle beviser og tage noter til dem. Vil du have 6, kan du nøjes med ½ delen af dem:).

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. maj 2004 af kalinna (Slettet)

Du tager hver overskrift, bruger 20 min til forberedelse, stiller dig så op ved tavlen og snakker i 20 min.

Det jeg gjorde inden var at tage et papir til hver overskrift, skrive A på den ene side, og skrive hvad det forventes jeg kom ind på, vendte siden om og skrev B hvor svarene så ville stå. Så har du både notaterne når du skal op, og en god øve måde..


Nej du skal ikke huske beviserne udenad, det er umulig(ikke for alle godt nok, men mange!)

Husk hvad du starter og slutter med. Så se beviset igennem, forstå hvad der sker, luk bogen, ta et papir og skriv beviset.
Hvis du forstår hvad der sker i beviset, er det også letter at udfører, f.eks. beviset af a i en linær funktion, du skal finde frem til a, så isolere du bare a... Mange gange giver de faktisk mening.

har lige været oppe selv.

held og lykke

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. maj 2004 af IngenKenderDagen (Slettet)

... du ka så være glad for at der ikke er forskel på om det er fuldt pensum eller ej.... hos os skal man op i det hele , også normalt...

Svar #4
27. maj 2004 af Petrine (Slettet)

Når det nu er fuldt pensum er jeg lidt i tvivl om beviserne - jeg kan kun komme op i et bevis ikke? Jeg er bare bange for at jeg kommer til at overse noget jeg burde have øvet mig på... Jeg kan således ikke komme op i et eksempel fra bogen vel?

Kh Petrine

Svar #5
27. maj 2004 af Petrine (Slettet)

forresten :

#3 - Hvad mener du? Der er da forskel på om det er fuldt pensum eller ej?

Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2004 af erdos (Slettet)

Da jeg var til årsprøve i 1.g, kom jeg op i noget, jeg ikke havde læst på! Bare det at dit hovede er fyldt med matematik gør (eller gjorde i hvert fald for mig), at du klarer det alligevel.... Jeg fik 10 for min præstation, selvom jeg skælvede i bukserne, da jeg gik ind i forberedelsen.

Det vigtigste er bare at fylde hovedet med matematik og være hurtig til at løbe de beviser, du vil udføre, igennem i forberedelsen. Du har trods alt 20 min.!

Skriv et svar til: Matematik B-niveau fuldt pensum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.