Matematik

hjælp til matematik.. haster...

26. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)
jeg har nu to opgaver som jeg ikke kan løse det.. jeg håber nogen vil hjælpe mig med det.. og FORKLARig det

opgave 1 lyder sådan her.

1) Et beløb sættes i banken på en konto med en fast årlig rene. Over 8 år vokser beløbet samlet med 17,54%, og efter 14 år står der 73291 kr.

- hvilket beløb blev sat i banken?

opgave 2 lyder sådan her.

En størrelse vokser med 3% om året i 5 år hvorefter den vokser med 5% om året i de efterfølgende 2 år.

-beregn hvor mange procent størrelsen er vokset medd over de 7 år.

-bregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning.

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Haster den opgave stadig?

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=409372

Svar #2
26. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

ja. jeg skal lave den siger min matematik lærer..

Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

I linket kom du tæt på løsningen. Ville det ikke være en god ide at fortsætte derfra?

Svar #4
26. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

jamne jeg kan ikke finde den frem .. det er det promblet er ..

Svar #5
26. oktober 2007 af camilie2 (Slettet)

jamne jeg kan ikke finde den frem .. det er det promblet er ..

Brugbart svar (2)

Svar #6
26. oktober 2007 af ibibib (Slettet)

Prøv linket i #1

Brugbart svar (1)

Svar #7
27. oktober 2007 af Guney (Slettet)

du skal bruge tilbageskrivningsformel som lyder sådan
Ko= k dividere (1+r)^n

Brugbart svar (0)

Svar #8
20. september 2012 af Akheekid (Slettet)

jeg har brugt over en uge på den her opgave og kunne slet ikke finde hjælp nogle steder henne. 

jeg håber at det kan hjælpe en anden :)

1) Et beløb sættes i banken på en konto med en fast årlig rene. Over 8 år vokser beløbet samlet med 17,54%, og efter 14 år står der 73291 kr.

- hvilket beløb blev sat i banken?

8 års rente : 17,54 %

1 års rente : (17,54/100 + 1)^(1/8) -1
1 års rente : (0,1754 + 1)^(1/8) -1
1 års rente : (1,1754)^(1/8) -1
1 års rente : (1,1754)^(1/8) -1
1 års rente : 1,020406487 -1
1 års rente : 0,020406487
1 års rente : 0,020406487 * 100
1 års rente : 2,0406487 %

K = K0 * (1+r)^n
73291 = K0 * (1+0,020406487)^14
73291 = K0 * (1,020406487)^14
73291 = K0 * 1,326859539
73291/1,326859539 = K0
55236,442 = K0
55236,44 kr. = K0

2) En størrelse vokser med 3% om året i 5 år hvorefter den vokser med 5% om året i de efterfølgende 2 år.    

a)-beregn hvor mange procent størrelsen er vokset medd over de 7 år.

k = k0*(1+r)^n

k = x*(1+3/100)^5
k = x*(1+0,03)^5
k = x*(1,03)^5
k = x*1,159274074
k = 1,159274074x
  
k = 1,159274074x *(1+5/100)^2
k = 1,159274074x *(1+0,05)^2
k = 1,159274074x *(1,05)^2
k = 1,159274074x *1,1025
  
   
F = (1,159274074x *1,1025)/x
F = 1,278099667
F = 0,278099667
P% = 27,8 %

 

b)-beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning.

=((((1,03)^5*(1,05)^2)^(1/7)) -1)*100

=3,57 %

 

 

 

 

 


Skriv et svar til: hjælp til matematik.. haster...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.