Fysik
Nedfrysning af 1 L vand
27. oktober 2007 af
mathjælp (Slettet)
OPGAVEN: 1 L vand med temperaturen 25 grader Celsius skal nedfryses. Beregn, hvor meget varme, der skal transporteres ud af fryseren for at nedfryse vandet til 5 grader Celsius.
MIN SVAR:
Jeg antager at 1 L vand har m = 1 kg.
Så bruger jeg Q = m*c*deltaT. Men skal jeg ikke også tage højde for, at der er en faseovergang ved vand -> is? Med andre ord, jeg kan da ikke bruge den angivede formel direkte, vel?
MIN SVAR:
Jeg antager at 1 L vand har m = 1 kg.
Så bruger jeg Q = m*c*deltaT. Men skal jeg ikke også tage højde for, at der er en faseovergang ved vand -> is? Med andre ord, jeg kan da ikke bruge den angivede formel direkte, vel?
Svar #2
27. oktober 2007 af Gno (Slettet)
Nej, du kan ikke bruge den direkte.
Jeg går udfra du vil have en nedkøling af vand fra 25C til 0C og så derefter en nedfrysning fra 0C til -5C.
Så du bruger Q=m*c(H2O-liquid=4,2 J/(K*g))*25 for 25-0C
og så Q=m*c(Is'varmefylde 2,06 J(g*K))*5
Så skulle det virke, vil jeg mene:)
Jeg går udfra du vil have en nedkøling af vand fra 25C til 0C og så derefter en nedfrysning fra 0C til -5C.
Så du bruger Q=m*c(H2O-liquid=4,2 J/(K*g))*25 for 25-0C
og så Q=m*c(Is'varmefylde 2,06 J(g*K))*5
Så skulle det virke, vil jeg mene:)
Svar #3
28. oktober 2007 af mathjælp (Slettet)
Tak for hjælpen, det var også noget i den stil, jeg tænkte på.
Skriv et svar til: Nedfrysning af 1 L vand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
