Matematik
2 Ligninger med 2 ubekendte
28. oktober 2007 af
Minna25 (Slettet)
Hej. jeg har denne her ligning:
-3x1 - x2 = -6
x1 + x2 = -1
Hvor jeg skal finde x1 og x2, hvordan gør jeg dette?
-3x1 - x2 = -6
x1 + x2 = -1
Hvor jeg skal finde x1 og x2, hvordan gør jeg dette?
Svar #1
28. oktober 2007 af dnadan (Slettet)
fx ved brug af substitionsmetoden, (isoler fx. x2 i ligning 1, og indsæt det, som x2 er lig med på x2's plads i ligning 2, hvormed du så kan finde x1.. Når du har x1, så indsæt den fundne værdi af x1 i ligning 2, hvormed du så kan finde x2)
Svar #2
28. oktober 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Eksempelvis kan du isolere x_1 i den nederste ligning og så indsætte denne værdi i den øverste, hvorefter du kan løse ligningen med hensyn til x_2. Den fundne værdi af x_2 indsættes så i den nederste ligning og der løses med hensyn til x_1.
Svar: (x_1,x_2) = (7/2,-9/2)
Eksempelvis kan du isolere x_1 i den nederste ligning og så indsætte denne værdi i den øverste, hvorefter du kan løse ligningen med hensyn til x_2. Den fundne værdi af x_2 indsættes så i den nederste ligning og der løses med hensyn til x_1.
Svar: (x_1,x_2) = (7/2,-9/2)
Skriv et svar til: 2 Ligninger med 2 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
