Matematik
eksponnetielle funktioner
28. oktober 2007 af
Anne_Khatrine (Slettet)
Jeg har selv regnet den her ud... og vil gern vide om det er rigtig hvad jeg har gjort.
Betragt funktionen y=5*1,47^x
Bestem den procentvise ændring i y når x-tilvæksten er 1
y=5*1,47^1
y=7,35
y= 100/7,35= 13,60%... ser det rigtig ud... og hvis ikke kan i så ikke lige prøve at rette den
Betragt funktionen y=5*1,47^x
Bestem den procentvise ændring i y når x-tilvæksten er 1
y=5*1,47^1
y=7,35
y= 100/7,35= 13,60%... ser det rigtig ud... og hvis ikke kan i så ikke lige prøve at rette den
Svar #1
29. oktober 2007 af sigmund (Slettet)
Nej, det er ikke rigtigt.
At bestemme tilvæksten i y når x-tilvæksten er 1, betyder at vi skal se på, hvad y er når x bliver erstattet af x+1:
 = 5\cdot1.47^{x+1} = 5\cdot1.47^1\cdot1.47^x = 1.47y(x).$)
Således er y vokset med 0.47, eller 47%, ved en øgning af x på 1.
At bestemme tilvæksten i y når x-tilvæksten er 1, betyder at vi skal se på, hvad y er når x bliver erstattet af x+1:
Således er y vokset med 0.47, eller 47%, ved en øgning af x på 1.
Skriv et svar til: eksponnetielle funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
