Matematik
Eksponnetielle funktioner
28. oktober 2007 af
Anne_Khatrine (Slettet)
Jeg har selv regnet den her ud... og vil gern vide om den er rigtig.
Betragt funktionen y=5*1,47^x
Bestem den procentvise ændring i y når x-tilvæksten er 1
y=5*1,47^1
y=7,35
y= 100/7,35= 13,60%... ser det rigtig ud... og hvis ikke kan i så ikke lige prøve at rette den
Betragt funktionen y=5*1,47^x
Bestem den procentvise ændring i y når x-tilvæksten er 1
y=5*1,47^1
y=7,35
y= 100/7,35= 13,60%... ser det rigtig ud... og hvis ikke kan i så ikke lige prøve at rette den
Svar #1
28. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
Tilvæksten er vel:

.
Men denne er jo forskellig fra f.eks.

.
Så jeg tror ikke helt jeg forstå spørgsmålet.
Men denne er jo forskellig fra f.eks.
Så jeg tror ikke helt jeg forstå spørgsmålet.
Svar #2
28. oktober 2007 af JesperJuul (Slettet)
Hovsa:
Tilvæksten er vel:

Men det er jo forskellig fra f.eks.:
dy = 5*1,47^2 - 5*1,47^1
Så jeg tror ikke helt, at jeg forstå spørsgmålet. En tilvækst på 1 i x giver ikke denne samme procentmæsse ændring i y.
En fordobling af x gør derimod.
Tilvæksten er vel:
Men det er jo forskellig fra f.eks.:
dy = 5*1,47^2 - 5*1,47^1
Så jeg tror ikke helt, at jeg forstå spørsgmålet. En tilvækst på 1 i x giver ikke denne samme procentmæsse ændring i y.
En fordobling af x gør derimod.
Skriv et svar til: Eksponnetielle funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
