Fysik
fysik prøve!
29. oktober 2007 af
ayyildiz-dk (Slettet)
hej allesammen.. på onsdag skal jeg enten op i fysik, biologi, kemi eller geografi prøve.. jeg har lavet en tale til fysik (densitet af vand, sand og sten)jeg kan ikke komme videre.. håber i vil tilføje noget, rette eller give ide'er til min tekst..
Densitet af vand, sand, og sten:
Jeg vil gerne fortælle om bestemmelsen af densiteten for vand, sten og sand.
Densitet er forholdet mellem en genstands volumen (rumfang) og dets masse (vægt). Densitet defineres ud fra r= masse/Volumen.
Da vi skulle måle densiteten af de disse 3 materialer begyndte vi først med at veje massen af måleglasset. Der efter fyldte vi 20 mL vand i glasset og vejede og noterede dette. Sådan fortsatte vi med at fylde yderlige 10 mL i, indtil vi nåede 40 mL. Derefter trak vi glassets vægt fra resultater med vand. ved at bruge formlen r = masse/Volumen .. vi gjorde det samme da vi skulle måle densiteten af sand da begyndte vi bare med at fyldte 30 mL sand i glasset og noterede dette. Vi fortsatte yderligere med at fylde 10 mL i glasset indtil vi nåede 50 mL. Da vi skulle finde densitet at stenen, vejede vi først massen af stenen, og herefter vejede vi vandets masse med sten.
Og ud fra denne forsøg kan der konkluderes at der er en lineær sammenhæng mellem rumfang og masse.
Densitet af vand, sand, og sten:
Jeg vil gerne fortælle om bestemmelsen af densiteten for vand, sten og sand.
Densitet er forholdet mellem en genstands volumen (rumfang) og dets masse (vægt). Densitet defineres ud fra r= masse/Volumen.
Da vi skulle måle densiteten af de disse 3 materialer begyndte vi først med at veje massen af måleglasset. Der efter fyldte vi 20 mL vand i glasset og vejede og noterede dette. Sådan fortsatte vi med at fylde yderlige 10 mL i, indtil vi nåede 40 mL. Derefter trak vi glassets vægt fra resultater med vand. ved at bruge formlen r = masse/Volumen .. vi gjorde det samme da vi skulle måle densiteten af sand da begyndte vi bare med at fyldte 30 mL sand i glasset og noterede dette. Vi fortsatte yderligere med at fylde 10 mL i glasset indtil vi nåede 50 mL. Da vi skulle finde densitet at stenen, vejede vi først massen af stenen, og herefter vejede vi vandets masse med sten.
Og ud fra denne forsøg kan der konkluderes at der er en lineær sammenhæng mellem rumfang og masse.
Svar #1
29. oktober 2007 af Plooki (Slettet)
Lad endeligt vær med at skrive det hele op.
STIKORD - altid.
Eller "stiksætninger" for ellers ender du med at rode rundt i det.
Så tager det også længere tid og bliver være flydende. 100.000 fluer med et smæk
STIKORD - altid.
Eller "stiksætninger" for ellers ender du med at rode rundt i det.
Så tager det også længere tid og bliver være flydende. 100.000 fluer med et smæk
Svar #2
29. oktober 2007 af ayyildiz-dk (Slettet)
nej nej skal self. ik skrive det hele men vil gerne have mere at sige.. kan i hjælp? :)
Svar #3
30. oktober 2007 af Plooki (Slettet)
Du har ikke særligt meget med om selve densitet. Fortæl hvad det kan bruges til - bare google' densitet, og læs om de ting der kommer frem.
Det er altid godt at vide hvad det bruges til :)
Det er altid godt at vide hvad det bruges til :)
Skriv et svar til: fysik prøve!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
