Matematik
vektorer i rum (opgave 2033)
29. oktober 2007 af
Nithelizius (Slettet)
Hej jeg får opgivet 4 punkter og skal gøre rede for at de ligger i samme plan.
punkterne er:
a(1,1,6), b(-1,-1,-2) c(2,-4,4) d(0,-2,0)
Den eneste måde jeg kan komme i tanke om er at man finder en paramterfremstilling for planen? dvs. man finder 2 retningsvektorer:
AB= (-1-1, -1-1, -2-6) = (-2,-2,-8)
AD= (0-1,-2,-1, 0,-6)= (-1,-3,-6)
er dette rigtigt indtil videre? og kan man så ikke blot krydse de 2 og så en normalvektor? og bruge denne samt et punkt til at opstille en ligning? hvori punkterne kan indsættes? :)
på forhånd tak
punkterne er:
a(1,1,6), b(-1,-1,-2) c(2,-4,4) d(0,-2,0)
Den eneste måde jeg kan komme i tanke om er at man finder en paramterfremstilling for planen? dvs. man finder 2 retningsvektorer:
AB= (-1-1, -1-1, -2-6) = (-2,-2,-8)
AD= (0-1,-2,-1, 0,-6)= (-1,-3,-6)
er dette rigtigt indtil videre? og kan man så ikke blot krydse de 2 og så en normalvektor? og bruge denne samt et punkt til at opstille en ligning? hvori punkterne kan indsættes? :)
på forhånd tak
Svar #1
29. oktober 2007 af Nithelizius (Slettet)
lige meget den er løst, fremgangsmåden er præcis som jeg forklarer :) held og lykke til de andre der evt. skal bruge denne opgave (: som nævnt er det opgave 2033 i eksamensopgaver.
Skriv et svar til: vektorer i rum (opgave 2033)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
