Matematik

Enheder?

31. oktober 2007 af maius (Slettet)
okay jeg har en opgave hvor det står at i en ligebenet trekant er AC og BC de lige lange sider og siden AB er 2 enheder længere end BC.

og hvad betyder enheder i denne her opgave??

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2007 af eksamenshaj (Slettet)

At trekanten er delt op i lige store måleenheder, såsom cm., km., mm., eller andre måleforhold. Men det er egentligt uvæsentligt for udregningen af opgaven.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2007 af badooo (Slettet)

Det kunne være cm, m, km osv. Men altså, hvis nu BC er x enheder lang er AB x+2..

Svar #3
31. oktober 2007 af maius (Slettet)

i denne her opgave skal jeg bestemme a således at vinkel C er 90 grader

- jeg vil finde a er via pythagoras ved brug af AC, og 2 enheder BC... men hvordan skriver man det ind?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2007 af Garbokranen (Slettet)

x^2 + x^2 = (x+2)^2

2x^2 = x^2 + 4x + 4

x^2 - 4x - 4 = 0

Så skal du bare løse andengradsligningen

Svar #5
31. oktober 2007 af maius (Slettet)

Mange tak, det hjalp en hel del :-)

Skriv et svar til: Enheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.