Matematik
polynomium opgave..?
01. november 2007 af
abk_buch (Slettet)
Hej..
Har fået stillet opgaven uden hjælpemidler:
bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3+kx^2-3x+6
det der først og fremmest forvirrer mig er om k er a eller b-værdien
og i givet fald hvad er a, b og c i polynomiet?
Har fået stillet opgaven uden hjælpemidler:
bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3+kx^2-3x+6
det der først og fremmest forvirrer mig er om k er a eller b-værdien
og i givet fald hvad er a, b og c i polynomiet?
Svar #1
01. november 2007 af mathon
p_3(x) = x^3+kx^2-3x+6 = (x+2)*p_2(x)
eller
p_2(x) = (x^3+kx^2-3x+6)/(x+2) med 0 til rest
p_2(x) = x^2+(k-2)x + (1-2k) med resten 4k+4=0,
hvoraf
k = -1
hvorfor
x^3+kx^2-3x+6 = x^3-x^2-3x+6
eller
p_2(x) = (x^3+kx^2-3x+6)/(x+2) med 0 til rest
p_2(x) = x^2+(k-2)x + (1-2k) med resten 4k+4=0,
hvoraf
k = -1
hvorfor
x^3+kx^2-3x+6 = x^3-x^2-3x+6
Svar #3
02. november 2007 af mathon
...mener du
1) p(x) = ax^3 + bx^2 + cx + d
eller
2) p(x) = x^3 + ax^2 + bx + c ?
Svar #4
02. november 2007 af abk_buch (Slettet)
forstår dig ikke helt..!
troede vi for at løse opgaven.. først skulle finde diskriminaten d=b^2-4ac og dernæst -2= (-b+og-D)/(2ab)
er det forkert..?
troede vi for at løse opgaven.. først skulle finde diskriminaten d=b^2-4ac og dernæst -2= (-b+og-D)/(2ab)
er det forkert..?
Skriv et svar til: polynomium opgave..?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
