Matematik
Kvadratsætnings opgave;
01. november 2007 af
LulliexD (Slettet)
nogen som gider at se om jeg har gjort dette rigtigt ? :
( kun den ene opgave! ) ;
2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1)
=
2(n^4 - 10n^2 + 25) - (2n^4 +6n^2 -3n^2-9) + (n^2 - n + n -1)
=
2n^4-20n^2+30-2n^4-6n^2+3n^2+9+2n^2-n+n-1
=
??
- er li gået i stå ved den sidste, er det så 2n^4-20n^2 = 18n^2 ell .. mange tak
( kun den ene opgave! ) ;
2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1)
=
2(n^4 - 10n^2 + 25) - (2n^4 +6n^2 -3n^2-9) + (n^2 - n + n -1)
=
2n^4-20n^2+30-2n^4-6n^2+3n^2+9+2n^2-n+n-1
=
??
- er li gået i stå ved den sidste, er det så 2n^4-20n^2 = 18n^2 ell .. mange tak
Svar #1
01. november 2007 af Isomorphician
2*25 giver ikke 30, og du får n^2 i den ene linje til at blive 2n^2 i den næste linje
Svar #2
01. november 2007 af JP_NSE (Slettet)
Her:)
2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1)
=
2n^4+50-20n^2-2n^4+6n^2-3n^2-9+n^2-1^2
=
2n^4-2n^4-20n^2+6n^2-3n^2+n^2+50-9-1
Så kan du godt komme i mål selv:)
2(n^2-5)^2-(2n^2-3)(n^2+3)+(n+1)(n-1)
=
2n^4+50-20n^2-2n^4+6n^2-3n^2-9+n^2-1^2
=
2n^4-2n^4-20n^2+6n^2-3n^2+n^2+50-9-1
Så kan du godt komme i mål selv:)
Skriv et svar til: Kvadratsætnings opgave;
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
