Kemi

udregning af koncentrationer..

01. november 2007 af Milldirt (Slettet)
jeg har ligevægte jeg har titreret for at finde koncentrationen. jeg reaktionerne er I2+ 2 S2O3^2- og I2+I^-+2 S2O3^2-

hvordan kommer jeg videre?? jeg ved at S2O3 er 0,01M og at jeg i den første brugte 21 ml S2O3^2- og i den anden 27,5 ml.

Min iodblanding er i den første på 100 ml og i den næste 25 ml.

det lyder nok lidt forvirrende, men kan ikk rigtig forklare det anderledes. er der nogen der vil hjælpe mig?? er gået helt i sort..

mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Synes det er meget svært at finde rundt i.
Du har to reaktioner, men hvad skal der på produktsiden?
I2 + 2 S2O3^2- ->
og
I2 + I^- + 2 S2O3^2- -> ?

Hvad vil du finde koncentrationen af?

Svar #2
01. november 2007 af Milldirt (Slettet)

på produktsiden sker der i den første:

2 I^- + S4O6^2-

og i den anden ved jeg ikk hvad der sker.. jeg har en ligevægt der hedder I2+I^- --> I3^- og den titrerer jeg med 2S2O3^2-

jeg vil finde koncentrationen og stofmængden af henholdsvis I3^- , I2 , I^- og S2O3^2-

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Du kan finde n(S2O3^2-) ved n = c*V. Ud fra reaktionsskemaet kan du så se, at n(S2O3^2-) = ½n(I2), tilsvarende for de andre stoffer.
Koncentrationen finder du så ved at dividere med (21+100) mL i den første og (27,5+25) mL i den anden.

Svar #4
01. november 2007 af Milldirt (Slettet)

men hvad bliver mit produkt i den anden reaktion?? det er mest den jeg har problemer med.. skal have skrevet min titrering ind i reaktionsskemaet og på den måde finde forholdet mellem titreringsmængde og mængden af iodid-ioner..

kender godt formlen, men har svært ved at dreje den.. og hvorfor skal jeg dividere med de tal.. har vist brug for lidt uddybende forklaring:S

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Ok, det ved jeg ikke. Har I ikke fået opgivet det? Ellers er den jo svær at løse!

Du finder jo stofmængden af alle stofferne, eller i hvert fald reaktanterne, som du kender. Da begge reaktanter er i en opløsning, og da de er blandet samme, befinder de sig i et nyt volumen, som er summen af de to individuelle volumener. Dem har du selv angivet. For at finde koncentrationen bruger du jo c = n/V, men husk, at det skal være det samlede volumen!

Svar #6
01. november 2007 af Milldirt (Slettet)

jeg skal ikke finde koncentrationen i det samlede volumen, men hvad koncentrationerne er inden jeg titrerer. jeg titrerer for at finde koncentrationen af iod. skrev forkert tidligere, har koncentrationen af S2O4^2- og den er 0,01 mol. har ikke fået opgivet mit produkt i reaktion 2 efter titrering. har kun reaktionen inden jeg begynder at titrere.

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Hmm, kan desværre ikke hjælpe dig, da jeg ikke kan hitte hoved og hale i dine tal :/
Måske er der andre, der kan hjælpe.

Skriv et svar til: udregning af koncentrationer..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.