Matematik
Andengradspolynomiet 2
01. november 2007 af
Mr. Zero (Slettet)
... Forsættelse fra https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=417121.
Tak for tippet, Sherwood.
Nu har jeg dog en anden opgave kaldet;
"Beregn skæringspunkterne mellem de to funktioner."
Hvad så nu? Hvis jeg tager rødderende får jeg kun x-aksen skræingspunkterne, men ikke hvor funktionernes skæringspunkt. Er der også en formel for dette?
Mine funktioner:
f(x) = -0,5x^2 - 2x + 5
h(x) = -2x + 3
Tak for tippet, Sherwood.
Nu har jeg dog en anden opgave kaldet;
"Beregn skæringspunkterne mellem de to funktioner."
Hvad så nu? Hvis jeg tager rødderende får jeg kun x-aksen skræingspunkterne, men ikke hvor funktionernes skæringspunkt. Er der også en formel for dette?
Mine funktioner:
f(x) = -0,5x^2 - 2x + 5
h(x) = -2x + 3
Svar #1
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Du sætter f(x) = h(x) og løser den ligning, dvs. find x i
-0,5x^2 - 2x + 5 = -2x + 3
-0,5x^2 - 2x + 5 = -2x + 3
Svar #2
01. november 2007 af Mr. Zero (Slettet)
Hmm, der giver mig så
x^2 = 4
Hvilket betyder at de to funktioner skær i 2,-2?
x^2 = 4
Hvilket betyder at de to funktioner skær i 2,-2?
Svar #3
01. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Nej, det betyder, at de to grafer skærer hinanden i (2,h(-2)) og (-2,h(-2)) (eller f i stedet for h, men det er lettere at regne med h)
Skriv et svar til: Andengradspolynomiet 2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
