Matematik
nogle der kan hjælpe mig videre herfra?
04. november 2007 af
royal-chika (Slettet)
I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB er 2 enheder længere end BC. Bestem a, således at vinkel c er 90 grader.
ví har altså med en retvinklet trekant at gøre.
a og b er de to lie store kateter
c = a + 2 (siden AB er 2 enheder længere)
derfor:
c^2 = a^2 + b^2
(a+2)^2 = a^2 + a^2
- ud fra kvadratsætning ^
hvad nu ?
ví har altså med en retvinklet trekant at gøre.
a og b er de to lie store kateter
c = a + 2 (siden AB er 2 enheder længere)
derfor:
c^2 = a^2 + b^2
(a+2)^2 = a^2 + a^2
- ud fra kvadratsætning ^
hvad nu ?
Svar #1
04. november 2007 af Benjamin. (Slettet)
Reducér begge sider. På venstresiden bruger du en kvadratsætning på højresiden har du 2·a^2
Svar #3
04. november 2007 af Benjamin. (Slettet)
#2 Hvor har du b fra?
Det, der i kvadratsætningen
^{2} = a^{2} + b^{2} + 2ab $)
svarer til b er i dit tilfælde, på venstresiden, 2.
Det, der i kvadratsætningen
svarer til b er i dit tilfælde, på venstresiden, 2.
Svar #4
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)
hov, det var et uheld - ang. b.
Mente:
a^2 + 4 + 2*a*4 = 2*a^2
kan det passe?
Mente:
a^2 + 4 + 2*a*4 = 2*a^2
kan det passe?
Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe mig videre herfra?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
