Matematik

cirkel og trekant

04. november 2007 af royal-chika (Slettet)
En trekants areal er bestemt ved dens højde og dens grunslinie, og e cirkels areal er bestemt ved dens radius. En trekant og en cirkel skal have samme areal.

1) indfør passende variable, og opstil et udtryk som beskriver denne sammenhæng.

2) udtryk radius ved trekantens højde og grundlinie.

Det haster og fatter det ikke selv .. Tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Hvordan beregner man arealet for en trekant? Hvordan beregner man arealet for en cirkel. Sæt disse lig med hinanden og du har opgave 1).

Så kan du selv gå videre.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2007 af badooo (Slettet)

A_trekant = 0.5*h*g
A_cirkel = pi*r^2

1: Sæt dem lig hinanden.

2: Isolér r.

Svar #3
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

skal jeg isolere r i formlen for cirklens areal, eller i den hvor jeg har sat dem lig hinanden?

½ * h * g = pi * r^2

eller

pi * r^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Læs din opgave. Har A = pi * r^2 noget med trekantens højde og grundlinje at gøre?

Svar #5
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

ja det har den vel ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Nej den har ikke. Som ligningen står der, har den slet ikke noget med en trekant at gøre.

Svar #7
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

nej, men opgaven lyder jo at jeg skal udtrykke radius i ciklen VED trekantens højde og grundlinie ? så har den vel også noget med trekanten at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Ja, men ikke i ligningen A = pi * r^2.

Sæt formlerne for trekantens areal og cirklens areal lig hinanden og isolér r dér. Så er den udtrykt ved trekantens højde og grundlinje.

Svar #9
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

jeg har sat dem lig hinanden således:

1/2 * h * g = pi * r^2

og for at løse opgave b, skal jeg vel isoler r i denne ligning?

hedder det så:

r^2 = pi * 1/2 * h * g


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Nej... -pi

Du trækker jo pi fra på begge sider, så det må være negativt.. Og så mangler du lige at fjerne potensen fra r^2.

Svar #11
04. november 2007 af royal-chika (Slettet)

så:

r = kvadratrod af 1/2 * h * g - pi

?

Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2007 af badooo (Slettet)

Hov nej. Min fejl.

I pi*r^2 GANGER du med pi, dvs. at du på den anden side skal DIVIDERER med pi.

Så det kommer til at hedde: r^2 = (h*g*0,5)/pi

Hvorefter du så tager kvadratroden på begge sider, ja.

Skriv et svar til: cirkel og trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.