Matematik
Et lille hurtigt spørgsmål !
05. november 2007 af
katrineu (Slettet)
Hej.
Linien med ligningen ax+by+c=0 har en normalvektor med koordinaterne (a b). Hvis (x0,y0) er et punkt på linien er en ligning:
a(x-x0)+b(y-y0)=0
Det må så være ligningen for 'normalvektoren', altså hvis det var en linie i stedet for en normalvektor ikke?
Det jeg er mere i tvivl om er om a(x-x0)+b(y-y0)=0 er en ligning for en linie, eller om den skal omskrives?
På forhånd tak :)
Linien med ligningen ax+by+c=0 har en normalvektor med koordinaterne (a b). Hvis (x0,y0) er et punkt på linien er en ligning:
a(x-x0)+b(y-y0)=0
Det må så være ligningen for 'normalvektoren', altså hvis det var en linie i stedet for en normalvektor ikke?
Det jeg er mere i tvivl om er om a(x-x0)+b(y-y0)=0 er en ligning for en linie, eller om den skal omskrives?
På forhånd tak :)
Svar #1
05. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Du kan godt omskrive den, så du kan se hældningskoeffecienten (-a/b), altså a+b*dy/dx=0<=>dy/dx=-a/b.
Svar #2
05. november 2007 af katrineu (Slettet)
men den er også en ligning for en linie sådan som den står ?
Svar #3
05. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
ja, men som Mathon plejer at sige: skriv den på normalform, saml konstanterne til een.
Skriv et svar til: Et lille hurtigt spørgsmål !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
