Kemi
3. ordens reaktionskinetik
05. november 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej alle på SP
Jeg har kun til enkelt spørgsmål
Vi er startet på at lave opgaver med 3.ordenskinetik.. håber nogen har tid og lyst til at hjælpe med denne opgave:
"Spaltningen af hydrogenperoxid i vandig opløsning indeholder Br- og H3O+:
2H2O2(aq)--> 2H2O(l) + O2(g)
Følger hastighedsudtrykket v = k*[ H2O2]*[ H3O^+]*[ Br^-]
a) Angiv spaltningensreaktionens katalysatorer.
b) Angiv reaktionsordenen
Ved en given temperatur har reaktionens hastighedskonstant værdien 1,0*10^3 M^-2*s^-1.
Den aktuelle koncentration af H2O2 er ved reaktionens start 0,10M, og de aktuelle koncentrationer af Br- og H3O+ er 0,0020M
c) Beregn halveringstiden for spaltningsreaktionen under de givne omstændigheder.
"
Dette er mine svar
a) reaktionenskatalysatore er Br- og H3O+:
b) Reaktionen er en 3.ordensreaktion
c) Det er dennne opgave jeg ikke kan fidne ud af og håber nogen ka hjælpe
På forhånd tak
Jeg har kun til enkelt spørgsmål
Vi er startet på at lave opgaver med 3.ordenskinetik.. håber nogen har tid og lyst til at hjælpe med denne opgave:
"Spaltningen af hydrogenperoxid i vandig opløsning indeholder Br- og H3O+:
2H2O2(aq)--> 2H2O(l) + O2(g)
Følger hastighedsudtrykket v = k*[ H2O2]*[ H3O^+]*[ Br^-]
a) Angiv spaltningensreaktionens katalysatorer.
b) Angiv reaktionsordenen
Ved en given temperatur har reaktionens hastighedskonstant værdien 1,0*10^3 M^-2*s^-1.
Den aktuelle koncentration af H2O2 er ved reaktionens start 0,10M, og de aktuelle koncentrationer af Br- og H3O+ er 0,0020M
c) Beregn halveringstiden for spaltningsreaktionen under de givne omstændigheder.
"
Dette er mine svar
a) reaktionenskatalysatore er Br- og H3O+:
b) Reaktionen er en 3.ordensreaktion
c) Det er dennne opgave jeg ikke kan fidne ud af og håber nogen ka hjælpe
På forhånd tak
Svar #1
05. november 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Da Br- og H3O+ "blot" er katalysatorer, indgår de ikke direkte i reaktionen, men gendannes igen efter brug.
Du skal derfor antage, at koncentrationen af disse er konstant og beregne en reaktionshastighed for den pseudo 1. ordensreaktion 2H2O2 -> 2H2O + O2, hvor hastighedskonstanten k1 er:
k1 = k3*[Br-]*[H3O+]
k3 er hastighedskonstanten for den 3. ordens reaktion
Du skal derfor antage, at koncentrationen af disse er konstant og beregne en reaktionshastighed for den pseudo 1. ordensreaktion 2H2O2 -> 2H2O + O2, hvor hastighedskonstanten k1 er:
k1 = k3*[Br-]*[H3O+]
k3 er hastighedskonstanten for den 3. ordens reaktion
Svar #2
05. november 2007 af per-sempre (Slettet)
ok.. vil det så sige at jeg finder halveringstiden ved T½=ln(2)/k, da det er en pseudo 1. ordensreaktion..?
Skriv et svar til: 3. ordens reaktionskinetik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
