Matematik

hjælp til opgave

06. november 2007 af mhedegaard (Slettet)
Jeg har en opgave, der lyder således: En funktion f er bestemt ved f(x) = 1,01x + x1,5. Bestem en ligning for tangenten til grafen f i punktet (2,f(2))
Her kommer min udregning:
Vi kender tangenten for ligningen:
y = f(x0) + f’(x0)(x-x0)
Først finder vi f(x0):
1,012 + 21,5 = 2,0201
Så differentierer vi ligningen:
f’(x0) = 1,01x + 1,5x
Så indsætter vi 2 i f’(x):
1,01×2 + 2×1,5 = 5,02
Så kommer vores ligning til at hedde:
y = 5,02(x-2) + 2,0201
Det regner vi så ud:
5,02x – 10,04 + 2,0201
Det endelige resultat:
5,02x – 8,0199

Men jeg kan se i min facitliste, at det er helt henne i skoven.. hvor går det galt henne?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af Sherwood (Slettet)

f(x)=1,01x+1,5x

Er en af x-værdierne sat ^2??

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2007 af dnadan (Slettet)

f(x) = 1,01x + x1,5, er højst sandsynligt ikke funktionen, for det svarer til en funktionen f(x)=2,51x...
Hvad er funktionen helt præcist?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2007 af Sherwood (Slettet)

#2 Det var præcist, hvad jeg mente. Så jeg tænkte at mhedehaard måske havde glemt et ^2 tegn eller noget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2007 af dnadan (Slettet)

#3
Uden at kende den rigtige funktion, så kunne det måske være:
f(x) = 1,01x + x^(1,5)

Men nu føler jeg ikke for at gætte mig til funktionerne, der er jo en god sjat funktioner:)

Svar #5
06. november 2007 af mhedegaard (Slettet)

min fejl.. det skal selvfølgelig være x^1,5... og 1,01^x..

Svar #6
06. november 2007 af mhedegaard (Slettet)

Jeg roder helt rundt i det nu.. ligningen lyder sådan: 1,01^x + x^1,5

Svar #7
07. november 2007 af mhedegaard (Slettet)

var der nogen, der havde et bud på en løsning?

Skriv et svar til: hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.