Fysik

Seriøs hjælp til astronomi! :s

06. november 2007 af LulliexD (Slettet)
Heeeej allesammen ..
Jeg er på på rimelig dybt vand angående min astronomi aflevering.. har lavet alle punkter pånær denne her;
Opgave, Model af Solsystemet:
Lav en model af vores Solsystem. "modelsolens" diameter sættes til 4,0 cm.
a). Beregn modelplaneternes diametre
b). Beregn afstanden mellem solen og de enkelte planeter i modelsolsystemet.
c). Kan jeres modelsolsystem være i et almindeligt klasseværelse?
d). Bestem massen af jeres modelsol samt af alle planeterne.'
f). Hvor langt vil der være til den nærmeste stjerne i jeres model?

- 1000-tak på forhånd, håber jeg også får en masse begrundelser med.
- elsker astronomi -men det er bare ikke altid min hjerne gider fatte dette! .. (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2007 af peter lind

Du skal sammenligne med tabelværdier. Det hele skal ganges med en faktor f, som kan findes af at soldiameter*f = modelsols diameter

Svar #2
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Okai.. tak for hjælpen , men desværre, fatter nada .. :s
- kan du ikke omformulere dette på en meget let måde , går trods alt kun i 1.g, så ved ikke lige rigtigt hvad der er hvad .. :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2007 af peter lind

Jeg har ikke regnet f ud; men jeg tager et eksempel med f = 10^-12
Så vil modelsoldiameteren blive (10^-12)*den rigtige soldiameter. Modelafstanden mellem sol og jord vil blive 10^-12*den rigtige afstand mellem sol og jord.
Modelafstanden mellem sol og Pluto vil være 10^-12* den rigtige afstand mellem sol og Pluto
Hvis 2 gange modelafstanden mellem sol og Pluto(d.v.s. banediameteren) er mindre end afstanden mellem gulv og loft( jeg går ud fra at det er den mindste af dimensionerne i klasseværelset)kan modellen være i klasseværelset.
Hvis man går ud fra at massetæthederne bevares vil modelmasserne være
(10^-12)^3 = 10^-36 gange de rigtige masser.


Svar #4
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

hmm .. hvad betyder dette "f" ?

Svar #5
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

og forstår stadigvæk ikke hvordan jeg kan regne modelplaneternes diameter, når jeg kun har fået opgivet at "modelsolens" diameter er på 4,0 cm ..
??

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2007 af peter lind

Det er den faktor din modelsystem er mindre end det rigtige system. Et modelskib er altid mindre end det rigtige skib. Hvis der opgives at modellen er i 1:40 er alle længder 1/40 mindre end det rigtige skib. f er så 1/40

Svar #7
06. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Ok .. men jeg mener da ikke at jeg har fået opgivet en hvis "F", når der kun står dette :
Opgave, Model af Solsystemet:
Lav en model af vores Solsystem. "modelsolens" diameter sættes til 4,0 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. november 2007 af peter lind

Den kan du finde af 4 cm = Modelsol diameter = f*rigtige soldiameter

Svar #9
07. november 2007 af LulliexD (Slettet)

Har fundet at solens rigtige diameter = 1392000 km
1392000 km * 4 = 5568000 .

er dette så den rigtige diameter for min modelsol ..
den diameteren bliver da så større, og ikke 'mindre' .. :s

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. november 2007 af peter lind

1392000km*f = 4cm <-> f = 4cm/1392000km

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. november 2007 af Esbenps

Ja, du har fået opgivet Solens model-diameter og du kender selvfølgelig Solens rigtige diameter. FORHOLDET mellem disse to størrelser kalder peter lind for f. Det beregnes ved formlen f = [model-diameter]/[rigtig diameter]. Nu kan du bare bruge dette forhold til at udregne alle andre afstande.

For eksempel:

Jordens afstand til Solen er cirka 150,000,000 km. Solens afstand til jorden i din model vil så være 150,000,000km * f.

For at udregne forholdet f, så gør du bare som formlen siger:

f = [model-diameter]/[rigtig diameter] = 0.04m/1392000000m = ...

På den måde kan du udregne alle afstande i solsystemet.

For at kunne have solsystemet i et klasselokale, så skal afstanden fra den ene væg til den anden være stor til at indeholde alle solsystemets 8 planeter. Den yderste hedder Neptun og ligger ca. 30 gange så langt fra Solen som jorden gør.

Svar #12
07. november 2007 af LulliexD (Slettet)


Ok mange tak for hjælpen..
- Så det vil så sige at nej -den kan ikke være i klasselokalet.. ikk'os?

Brugbart svar (0)

Svar #13
30. oktober 2008 af faroozanarlimmi (Slettet)

hvad er endeligt '' astronomi'' ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. oktober 2008 af faroozanarlimmi (Slettet)

hvad er endeligt '' astronomi'' ?


Skriv et svar til: Seriøs hjælp til astronomi! :s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.