Matematik

lignings problem

07. november 2007 af kim19 (Slettet)
for hvilke tal, a har ax^2+3x-6=o to løsninger

jeg fik det til

3/8 > a er dette rigtig, håber en vil tjekke det, da jeg bestem ikke er sikker

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af mathon

hvordan har du regnet?

Svar #2
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

ax^2+3x-6 > 0
d=3^2-4*a(-6) = 9-24a

9-24a > 0

9 > 24a

9/24 > a

3/8 > a

er det korrekt, er nemmlig slet ikke sikker

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2007 af mathon

a > -(3/8)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2007 af mathon

d=3^2-4*a(-6) = 9+24a

9+24a > 0

24a > -9

a > -(9/24)

a > -(3/8)

Svar #5
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

Hvis man skal skrive en løsningsmængde til den

skal man så skrive L=(-3/8) den er selvfølgelig tuborklammer der er omkring.

eller skriver man slet ikke en løsnings mængde til sådan en ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2007 af mathon

L = {a € R|a > -3/8}

Svar #7
07. november 2007 af kim19 (Slettet)

Takker

Skriv et svar til: lignings problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.