Matematik
reducere 2 stykker: nogen som kan hjlæpe?
07. november 2007 af
frederik159 (Slettet)
Hej
Er det nogen som er mega venlige og kan hjælpe mig med at løse disse to opgaver?
Reducer følgende to udtryk:
1) 2(x-2y)^2 - 3(3x+y)^2 + 5(x+3y)
2) (1/2y) + (5/3y) - (7/6y)
Er det nogen som er mega venlige og kan hjælpe mig med at løse disse to opgaver?
Reducer følgende to udtryk:
1) 2(x-2y)^2 - 3(3x+y)^2 + 5(x+3y)
2) (1/2y) + (5/3y) - (7/6y)
Svar #2
07. november 2007 af frederik159 (Slettet)
ok men skal jeg først sætte det i anden og så gange med to. eller omvendt?
Svar #3
07. november 2007 af frederik159 (Slettet)
2(x-2y)^2 - 3(3x+y)^2 + 5(x+3y)
2x^2 - 4y^2 - 9x^2 + 3y^2 + 5x + 3y
-7x^2 - y^2 + 5x + 3y = svaret?
2x^2 - 4y^2 - 9x^2 + 3y^2 + 5x + 3y
-7x^2 - y^2 + 5x + 3y = svaret?
Svar #4
07. november 2007 af frederik159 (Slettet)
(1/2y) + (5/3y) - (7/6y)
gang føste led med 3, andet med 2
(3/6y) + (10/6y) - (7/6y)
(20/6Y)= 3Y + (1/3Y)
gang føste led med 3, andet med 2
(3/6y) + (10/6y) - (7/6y)
(20/6Y)= 3Y + (1/3Y)
Skriv et svar til: reducere 2 stykker: nogen som kan hjlæpe?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
