Matematik

nemt ligning med to ubekendte, men hjælp

07. november 2007 af frederik159 (Slettet)
hej jeg har desværre lige glemt hvordan det nu er med nulreglen. og jeg har dette stykke som jeg skal regne ud.

4x + 4y = 1
6x - 8y = 5

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af Isomorphician

1: 4x + 4y = 1
2: 6x - 8y = 5

Isolér y i en af ligningerne.
1: 4y = -4x + 1
y = -x + (1/4)

Nu sætter du y-udtrykket ind i en af ligningerne.
2: 6x - 8(-x + (1/4)) = 5
6x + 8x - 2 = 5
14x = 7
x = 1/2

Prøv selv at regne y ud. (Sæt x ind i en af ligningerne og isoler)

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af mathon

I: 4x + 4y = 1 ganges med 2
II: 6x - 8y = 5

III: 8x + 8y = 2
II: 6x - 8y = 5 II og III adderes

14x = 7

x = (1/2), som indsættes i I

4x + 4y = 1 eller
x + y = (1/4) og
(1/2) + y = (1/4)

y = (1/4)- (2/4)

y = -(1/4)


Skriv et svar til: nemt ligning med to ubekendte, men hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.