Matematik
Proportionalitet - lille opgave
07. november 2007 af
JoachimD (Slettet)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
z er ligefrem proportional med y med proportionalsfaktoren 3, x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 1/2.
a) udtryk z ved x
---- Hm, hvordan hulen skal man gøre det?
Altså jeg skal vel begynde med: y = z * 3 <=> 10 * 2 = z * 1/2 *2 - eller hvordan?
Please hjælp
z er ligefrem proportional med y med proportionalsfaktoren 3, x og y er omvendt proportionale, og y er 10, når x er 1/2.
a) udtryk z ved x
---- Hm, hvordan hulen skal man gøre det?
Altså jeg skal vel begynde med: y = z * 3 <=> 10 * 2 = z * 1/2 *2 - eller hvordan?
Please hjælp
Skriv et svar til: Proportionalitet - lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
