Matematik

hvordan differentierer man..

08. november 2007 af _rie_ (Slettet)
hvordan differentierer man:


s(t) = 5t^1/2

?




Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af dnadan (Slettet)

ved brug af reglen:
f(x)=x^a => f'(x)=ax^(a-1)
samt:
f(x)=kx => f'(x)=k

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2007 af kaspx (Slettet)

5 er en konstant så den kan du se bort fra. Så flytter potensen ned foran og trækker 1 til potensen, dvs.:

5 * 1/2 * t^(-1/2)

Som kan omskrives lidt:

5 / (2*SQRT(t))




Svar #3
08. november 2007 af _rie_ (Slettet)

okay. den øverste forklaring forstår jeg ikke.

og det nederste, det med 5/(2*SQRT(t)) har jeg aldrig hørt om før..

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2007 af mathon

s(t) = 5t^1/2

ds/dt = 5*(1/2)*t^((1/2)-1) = (5/2)*t^(-(1/2))






tilføjelse:
(5/2)*t^(-(1/2)) = (5/2) * 1/t^((1/2)) = (5/2) * 1/sqr(t)
eller

5*1/(2sqr(t))



a^(1/2) = sqr(a)

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2011 af studentereksamen (Slettet)

 sqrt: betyder kvadratrod og på engelsk hedder det square rot


Skriv et svar til: hvordan differentierer man..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.