Matematik
Forsvindende funktioner
09. november 2007 af
TheCokeGuy (Slettet)
Hej...
Hvornår er det helt eksakt en funktion forsvinder?
På forhånd tak
Hvornår er det helt eksakt en funktion forsvinder?
På forhånd tak
Svar #1
10. november 2007 af Riemann
Det har højst sandsynligt noget at gøre med at funktionen går mod nul. Men det er mig bekendt ikke korrekt at sige at en funktion forsvinder,
Svar #2
10. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Jeg tror du tænker på Lim f(x) går mod 0, nå x går med en bestemt værdi, for eksempel funktionen f(x)=1/x. Man kan altså ikke udtale sig eksakt i generelle vendinger, men må se på det konkrete tilfælde.
Svar #3
10. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)
#1 Om det er korrekt at sige "forsvinder" er jeg ikke bekendt med, det er bare den direkte oversættelse af "vanish" som bliver brugt i min bog.
#2 Det tror jeg du har ret i, men vil det så sige at f.eks. funktionen f(x):x->3+(1/x) aldrig vil "vanish/forsvinde"? Og er det korrekt at f(x):x->1/x går mod 0 v. x=uendelig ?
Dog vil jeg lige understrege at jeg ikke er enig i at man ikke kan være eksakt i en generel vending... Da den er generel er den jo også eksakt/præcis. ;) Bare min tolkning
Takker for responsen
#2 Det tror jeg du har ret i, men vil det så sige at f.eks. funktionen f(x):x->3+(1/x) aldrig vil "vanish/forsvinde"? Og er det korrekt at f(x):x->1/x går mod 0 v. x=uendelig ?
Dog vil jeg lige understrege at jeg ikke er enig i at man ikke kan være eksakt i en generel vending... Da den er generel er den jo også eksakt/præcis. ;) Bare min tolkning
Takker for responsen
Skriv et svar til: Forsvindende funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
