Matematik

3 opgaver behøver hjælp

10. november 2007 af afsharkizi (Slettet)
Hejsa jeg har 3 opgaver som jeg ikke kan komme i gang med.

1- Reducér : 8a^3*b*a^-2/(2b)^2

2- Omskriv 4x^2-12x+9 til formlen (ax+b)^2

3- En kasse med kvadratisk bund har rumfang 125.
Angiv arealet af kassens samlede overflade som en funktion af sidelængden x i den kvadratiske bund.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

1.
8a³ · b · a^(-2) / (2b)²

8a · b/(2b)²

8a · 1/4b

8a/4b

2a/b


2.
ax² - bx + c => ((va)x² - vc)²

4x² - 12x + 9 => (2x - 3)² (Prøv at regne efter ved at udregne parentesen)

3.
Rumfanget af en kasse er så givet ved

V=x·x·h

Isoler h og indsæt denne i overfladearealet. Overfladearealet er givet ved:

O = (x·x)·2 + (x·h)·4

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

I opgave 2: v = kvadratrodstegn

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af mathon

2- Omskriv 4x^2-12x+9 til formlen (ax+b)^2 = (ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2

4x^2-12x+9 = (2x)^2 - 2*(2x)*3 + 3^2

(2x)^2 - 2*(2x)*3 + 3^2....til sammenligning med
(ax)^2 + 2*(ax)*b + b^2 = (ax+b)^2, hvoraf

(2x)^2 - 2*(2x)*3 + 3^2 = .................:)

Svar #4
11. november 2007 af afsharkizi (Slettet)

Mange Tak skal i have

Svar #5
11. november 2007 af afsharkizi (Slettet)

Er det her korrekt

O = (x·x)·2 + (x·h)·4
H = 2x^2 + 4x
Den sanlede overflade er 6x^2 ?? er det korrekt

Svar #6
11. november 2007 af afsharkizi (Slettet)

Min opgave er til imorgen derfor er det meget vigtig at det er rigtig en som kan rette den

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

V = x²·h <=> h = V/x² = 125/x²

O = 2x² + 4·h·x = 2x² + 4·(125/x²)·x = 2x² + 500/x

O(x) = 2x² + 500/x, hvor at x>0

Svar #8
11. november 2007 af afsharkizi (Slettet)

mange tak skal du have

Skriv et svar til: 3 opgaver behøver hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.