Matematik
Vektorregning opgave hjælp!
10. november 2007 af
Ralphi (Slettet)
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linje l parameterfremstillingen:
(x,y) = (3,4) + t(2,1), t tilhører R
og et punkt Q har koordinatsæt (3,4).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket Vinkel POQ er ret...
Hvordan gør man?
(x,y) = (3,4) + t(2,1), t tilhører R
og et punkt Q har koordinatsæt (3,4).
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket Vinkel POQ er ret...
Hvordan gør man?
Svar #1
10. november 2007 af peter lind
Vektor OP har koordinaterne (3,4) + t(2,1) for et eller andet t.
Du skal så finde t så skalarproduktet mellem OP OQ er 0.
Du skal så finde t så skalarproduktet mellem OP OQ er 0.
Svar #2
10. november 2007 af Ralphi (Slettet)
men man ved jo ikk hvad P er?
jeg kan ikk lige se hvordan jeg skal gøre det...
jeg kan ikk lige se hvordan jeg skal gøre det...
Svar #3
10. november 2007 af peter lind
Løs ligningen (3,4)*(3+2t, 4+t) = 0.
Den værdi du finder for t angiver så P.
Den værdi du finder for t angiver så P.
Skriv et svar til: Vektorregning opgave hjælp!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
