Kemi
Svær opg. om pufferopløsning
10. november 2007 af
Marie+Louise (Slettet)
OPGAVEN
Beregn hvor mange liter der skal bruges fra af 0,1 M NH4Cl (aq) og 0,32 M NH3 (aq), hvis der skal dannes en pufferopløsning med en pH-værdi på 8,54. Pufferopløsningen skal have et samlet volumen på 5 liter.
MIT FORSLAG
pKs = 9,43, så forholdet mellem NH4+ og NH3 må være
pH = pKs + log(nB/nS) =>
nB/nS ) 10^(8,54-9,43) = 0,129
Så er jeg lidt gået i stå... kunne nogen give mig et skub i den rigtige retning?
Beregn hvor mange liter der skal bruges fra af 0,1 M NH4Cl (aq) og 0,32 M NH3 (aq), hvis der skal dannes en pufferopløsning med en pH-værdi på 8,54. Pufferopløsningen skal have et samlet volumen på 5 liter.
MIT FORSLAG
pKs = 9,43, så forholdet mellem NH4+ og NH3 må være
pH = pKs + log(nB/nS) =>
nB/nS ) 10^(8,54-9,43) = 0,129
Så er jeg lidt gået i stå... kunne nogen give mig et skub i den rigtige retning?
Svar #1
10. november 2007 af dnadan (Slettet)
2 ligninger to ubekendte:
8,54=pks+log((C(NH3)*V(NH3))/(C(NH4)*V(NH4))
og
5=V(NH3)+V(NH4)
Løs dette ligningssystem.
8,54=pks+log((C(NH3)*V(NH3))/(C(NH4)*V(NH4))
og
5=V(NH3)+V(NH4)
Løs dette ligningssystem.
Skriv et svar til: Svær opg. om pufferopløsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
