Matematik
hjælp til opgaver!!
10. november 2007 af
100292 (Slettet)
hej.
har lidt problemer med mine mat opgaver, som snart skal afleveres.
hvordan løser man disse tre ligninger:
/ = brøkstreg
1) 3x+7/5 = 5x-9/18
^ved godt jeg skal gange over kors - men det bliver et helt underligt tal til sidst.
2) x+3/x-4 =2
3) x^2+3 =12
har lidt problemer med mine mat opgaver, som snart skal afleveres.
hvordan løser man disse tre ligninger:
/ = brøkstreg
1) 3x+7/5 = 5x-9/18
^ved godt jeg skal gange over kors - men det bliver et helt underligt tal til sidst.
2) x+3/x-4 =2
3) x^2+3 =12
Svar #1
10. november 2007 af baloon (Slettet)
2) (x+3)/(x-4)=2 (jeg ved ikke om du mangler paranteser, men hvis opgaver er som jeg har skrevet det bliver løsningen:)
x+3=2(x-4)
x+3=2x-8
x-2x=-8-3
-x=-11
x=11
x+3=2(x-4)
x+3=2x-8
x-2x=-8-3
-x=-11
x=11
Svar #3
10. november 2007 af dnadan (Slettet)
#2
x^2+3 =12
<=>
x^2=9
<=>
x=-3 v x=3
du må huske på, at (-3)^2 også er lig 9, heraf to løsninger.
x^2+3 =12
<=>
x^2=9
<=>
x=-3 v x=3
du må huske på, at (-3)^2 også er lig 9, heraf to løsninger.
Skriv et svar til: hjælp til opgaver!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
