Matematik

Mat opgave

10. november 2007 af kim19 (Slettet)
Den ene rod i x^2 + 6x + a = 0 er -2 Bestem a og den anden rod.

Hvordan starter jeg på denne opgave ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af peter lind

Sæt x = 2 ind i ligningen. Resultatet skal være 0, så det giver en ligning til bestemmelse af a.
Derefter kan den anden rod bestemmes af at produktet af rødderne skal være konstantleddet eller summen af rødderne skal være koefficienten til x med modsat fortegn( under forudsætning at koeefficienten til x^2 = 1, som her.

Svar #2
10. november 2007 af kim19 (Slettet)

du mener jeg skal sætte -2 ind så jeg får 6*(-2)= -12 ik?

så har jeg x^2 -12 + a = o og så skal jeg løse den ik eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af dnadan (Slettet)

hvad med x^2? Der skal du skam også indsætte -2, det er alle x.

Svar #4
10. november 2007 af kim19 (Slettet)

oka så får jeg:

-2x^2 -12 + a = o og så skal jeg bare isolere a ikke.

gør jeg det ved a sige

-2x^2 -12 = -a og så isolere den der fra ?

Svar #5
10. november 2007 af kim19 (Slettet)

er der ik en der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. november 2007 af Isomorphician

Du skal ikke skrive:
-2x^2 - 12 + a = 0
du skal skrive:
(-2)^2 + 6*(-2) + a = 0

så er der kun en ubekendt tilbage at isolere

Svar #7
10. november 2007 af kim19 (Slettet)

så bliver det vel.

4-12+a=0

-8a=0

a=8

er dette korrekt ?

Skriv et svar til: Mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.