Matematik

MatC opgaver!!!

10. november 2007 af 100292 (Slettet)
håber der er nogen som vil hjælpe.

v= hastighed i m/s
t= temperatur i grader C

v= 331*kvadartrod t+273/273
(t+273/273, står i kvadratrod)

a) har udtrykket mening for alle værdier af t?
b) find hastighed når temp. er 0 grad C, og når temp. er 30 grader C
c) hvilken temperatur svarer til en lydhastighed på 341 m/s?
d) find t udtrykt ved v

reducer
(4a+b)^2-(4a+b)(4a-b)-2b(4a+b)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Mener du v= 331*kvadratrod((t+273)/273)?

I den anden opgave skal du bruge kvadratsætning: kvadratet på det 1. led plus kvadratet på det andet led plus det dobbelt produkt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2007 af apandersen (Slettet)

Her er nogle hints:

a) Det har jo ikke mening når det der står inde i kvadratroden er negativt. Nu går jeg udfra at det der står inde i kvadratroden er brøken (t+273)/273. Så skal du jo bare løse uligheden:

(t+273)/273 t+273 t<-273

Hvilket vil sige at udtrykket giver kun mening hvis t er større eller lig med 273.

b) Indsæt t=0 og t=30 i formlen og beregn v.

c) Isoler t i formlen og sæt v=341.

d) Isoler t i formlen - dette er svaret (Skulle du også gerne have gjort i c)).


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2007 af apandersen (Slettet)

Hov glemte lige anden opgave, men den har #1 svaret på.

Svar #4
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

t+273/273 er en brøk i en kvadratrod. altså man skal selvfølgelig dividere t+273 med 273.

Svar #5
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

hvad menes der med at isolere t?
kan godt være jeg er lidt dum.

Svar #6
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

til svar#2.
opg a)
hvad betyder denne "<" ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

#5 Du skal få t til at stå på den ene side at lighedstegnet og alt det andet til at stå på den anden. Fx vil t i flg. ligning isoleres:
1/(x+t) = z <=>
1= z*(x+t) <=>
1/z = x+t <=>
1/z - x = t

#5 Mindre end

Svar #8
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

kan det passe at temperaturen bliver -17,95 graderC i opgave a) ??

Svar #9
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

til svar#8
i opgave c)* mener jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2007 af dnadan (Slettet)

#9 Det er ikke helt korrekt, du løser ligningen:
341=331*sqrt((t+273)/273)

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. november 2007 af apandersen (Slettet)

Til #5: Gør som #7 siger.

Til #6: Det betyder mindre end, og er derfor et ulighedstegn. Du løser uligheder på (næsten) samme måde som ligninger (Undtagen når du skal dividere med et negativt tal, hvor du så skal skifte retning på ulighedstegnet - men dette skal du ikke her, så brug bare ligningereglerne).


Svar #12
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

#10
hvad betyder sqrt ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
10. november 2007 af apandersen (Slettet)

Til #12: Det står for squareroot = kvadratrod

Svar #14
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

nu har jeg siddet og fumlet med opgave c) i lang tid og jeg ved slet ikke hvordan jeg skal regne den ud. ;/

Brugbart svar (0)

Svar #15
10. november 2007 af Isomorphician

341 = 331*kvrd((t+273)/273)
341/331 = kvrd((t+273)/273)
(341/331)^2 = (t+273)/273

.....

Svar #16
10. november 2007 af 100292 (Slettet)

kan det så passe nu, at temperaturen er 16,75 graderC i opgave c) ??

Brugbart svar (0)

Svar #17
10. november 2007 af apandersen (Slettet)

Til #16:

Du kan jo indsætte 16,75 på t's plads i v= 331*kvadartrod t+273/273 og se om v bliver lig med 341. Ellers er det forkert.

Svar #18
11. november 2007 af 100292 (Slettet)

ih, det er helt forkert. nu forstår jeg intet af hvordan man skal regne opgave c og d, ud. ?

Skriv et svar til: MatC opgaver!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.