Fysik

bevægelser

10. november 2007 af Dhill (Slettet)
hvordan beregnes middelaccelerationen, når en bil kører med hastigheden 60 km/h. På 3,9 s acceleres den til hastigheden 80 km/h.

Skal jeg bruge formlen A_middel=v2-v1/t2-t1 ?
hvis, ja, hvilken værdi skal sættes ind i t1..? for det starter jo ikke ved tiden nul.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)

Nej, det er bare a_middel = (v_2-v_1)/t. Men husk at omregne til ens enheder!

Svar #2
10. november 2007 af Dhill (Slettet)

okai så det er bare 80km-60km/3,9 sek = km/s. ? passer det at det kommer ud i denne enhed, skal jeg så ikk tage hensyn til at der står km pr. time(km/h) ?.

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af Riemann

#2
Omregn hastighederne fra km/h til m/s og indsæt herefter i formlen fra #1.

For at omregne fra km/h til m/h skal du gange med 1000 og for at omregne fra m/h til m/s skal du dividere med 3600. Så du skal dividere med 3.6 for at omregne fra km/h til m/s.




Skriv et svar til: bevægelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.