Matematik

Kan ikke huse ligninge, hjælp!

11. november 2007 af ggf (Slettet)
Sidder her og leger lidt med cosinusrelationerne, men er dog stødt på et problem.

Jeg har fundet A=35,68,B=54,32 og C=90

Jeg får at vide at c= 34,9841.

Hvordan finder jeg a og b? Det er noget med at jeg skal isolere en ligning, men kan ikke huske ligningen! :S

Håber på lidt hjælp. Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det er jo en retvinklet trekant. Du behøver ikke bruge relationerne. Bare brug de normale sinus, cosinus og tangens.

Svar #2
11. november 2007 af ggf (Slettet)

det må du vise, det fordtår jeg ikke helt! Jeg har jo ikke lille a og b. Jeg heller ikke benytte mig af pythsgoras!

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

sinA = a/c
sinB = b/c

Svar #4
11. november 2007 af ggf (Slettet)

jamen jeg har jo kun c jeg har hverken b eller a!

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2007 af Isomorphician

du har også en vinkel

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#4.
Du har jo også vinklerne A, B og C. Så du skal blot isolere a og b (henholdsvis) i de to ligninger.

sinA = a/c <=> a = c · sinA

a = 34.9841 · sin(35.68º)

Svar #7
11. november 2007 af ggf (Slettet)

a=SinA*c=35,69*34,9841=1248,23?

Svar #8
11. november 2007 af ggf (Slettet)

hov du var lidt hurtigere! MEn kan det pasee med et så stort tal?

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#8.
Nej.

a = 34.9841 · sin(35.68º)
a = 34.9841 · 0.583257705
a = 20.4047459

Svar #10
11. november 2007 af ggf (Slettet)

Ok, nu er den hvist røget ind på lystavl en! Tusind tak for jeres hjælp og ikke mindst tålmodighed!

Skriv et svar til: Kan ikke huse ligninge, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.