Matematik

Opgaver

10. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej, jeg har to opgaver som jeg håber i kan hjælpe mig med.

Den første er som følgende:
Et rektangel har to sider på koordinatakserne og et hjørne på grafen for f(x)= 4/x, x større end 0.
Bestem rektanglets areal og angiv derefter den mindste værdi som omkredsen kan antage.

Nummer to går sådan her:
f(x)= x4-4x2+3 og g(x)= x2-5

Ved disse to funktioner er der en linje x= k der skærer de to funktioner i A og B.
Så skal man finde k, så længden mellem A og B bliver mindst mulig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2003 af 404error (Slettet)

Har du selv et forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2003 af Anja (Slettet)

Prøv at tegne det!
Find så arealet ved at udregne længde*bredde (arealet)

Mod på løsningen viser sig gerne når man arbejder med det, ... her giver vi ikke bare løsningerne, som 404error har fat på.

Svar #3
13. februar 2003 af SP anonym (Slettet)

Grunden til at jeg spørger om hjælp er nok, fordi jeg har prøvet selv og måske har brug for hjælp til at komme i gang med opgave.
Kan i forstå det?
Jeg har ikke bedt om en komplet løsning, vel?
Hvis i ikke kan finde ud af dem, er det da fair nok.
Med den arrogante og nedladende holdning, gider jeg ihvertfald ikke at søge hjælp på denne side mere.
Har i ikke andet at tage jer til end at komme med sådanne komplet uintelligente kommentarer.
Det er både spild af min og jeres tid.
Eller måske ikke jeres, i har åbenbart intet andet at lave end at sidde på nettet og genere folk.
Det er godt en klam attitude i lægger for dagen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2003 af Sam

Det er jo ikke nemt at vide at du har prøvet. Prøv at skrive hvordan du har prøvet at løse opgaven, så kan andre hjælpe dig videre.

Du skulle vist nødig tale om en klam attitude!

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2003 af Anja (Slettet)

Jeg prøver igen

Prøv at tegne det i et koordinat system.
Find så arealet ved at udregne længde*bredde (arealet), du kunne evt. sige L=x og B=4/x => Arealet er da =L*B=x*4/x=4

Det er sku da let at give op, men at få hjælp kræver nogle gange at man æder lidt stolthed - som jeg gør nu ved at prøve at hjælpe dig videre - trods ovenstående kommentarer, jeg skal gerne bekende at en førstegangsbruger skal behandles pænt og at jeg var for hurtig til at dømme
... indtil videre har vi haft to snylte forsøg på et få løsning til den samme matematiske konkurrence opgave, og det skaber for mit vedkommende noget aggresivitet for dette forum er et rigtigt godt formål.

Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.