Matematik

mat. opgaver

12. november 2007 af Guldfisken89 (Slettet)
Hej

Håber nogen kan hjælpe

Opgave 1.
Koordinatsystem med begyndelsespunktet O.
linjen l har parameterfremstillingen:
(x,y) = (3,4) + t(2,1)

Punktet Q: (3,4)

Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne P på linjen l, for hvilke trekant OPQ er retvinklet


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2007 af mathon

lav en tegning:

vektor_OP er ortogonal på vektor [2,1], hvoraf

[x,y]*[2,1] = 0

2x + y = 0

2(3+2t) + (4+t) = 0, hvoraf

6+4t + 4+t = 0

5t = -10

t = -2

x = 3+2t = 3+2(-2) = -1
y = 4+t = 4+(-2) = 2

P=(-1,2)

Skriv et svar til: mat. opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.