Matematik

enkel ligning

12. november 2007 af pianoforte1 (Slettet)
hej ... er der nogen der kan løse følgende ligning:

0,001 = 0,00000003*x^2 + 0,0002*x


På forhånd mange tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2007 af dnadan (Slettet)

Ja, det kan jeg da... Men måske var det bedre, at du fik hjælp til den, hvad her du helt præcist problemer med?

Svar #2
12. november 2007 af pianoforte1 (Slettet)

tusind tak .. jeg skal jo isolere x, men har jo både x og x^2 .. hvordan får jeg dem skrevet sammen ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du har en andengradsligning... Lav først andengradsligningen om til formen ax^2+bx+c=0, hvorefter den generelle løsningsformel kan benyttes(kig i din formel samling, det er mere overskueligt end hvis jeg skrev den her)

Svar #4
12. november 2007 af pianoforte1 (Slettet)

nej, det drejer sig om en opgave, hvor jeg skal beregne x når f(x)= 0,001 ...

det er en opgave, hvor man skal beregne en temperatur (x) i forhold til volumen af et stof (f(x)) ...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. november 2007 af M_Malling (Slettet)

du skal stadig lave det som en normal andengradsligning. du flytter bare 0,001 over på den anden side.

Svar #6
12. november 2007 af pianoforte1 (Slettet)

tusind tak

Skriv et svar til: enkel ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.