Matematik
Vigtigt!
14. november 2007 af
KME89 (Slettet)
Er der ikke nogen der vil se på denne opg, som jeg lagde ind tidligere i dag ?
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423268
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423268
Svar #1
14. november 2007 af kuerten15
Du har a*b=5 og det(a,b)=11. Så kan du stille følgende ligninger op:
(*) a*b=|a|*|b|*cos(v)=5
(**) det(a,b)=|a|*|b|*sin(v)=11
1) Du kan isolere |a|*|b| i (**) og indsætte denne værdi i (*). Så kan du finde vinklen, v.
2) Da du har har fundet vinklen, gøres følgende:
a*b=|a|*|b|*cos(v)=2|b|*|b|*cos(v)=2|b|^2*cos(v)=5
Da du har fundet vinklen v, kan du isolere b.
Når du så har fundet |b|, kan du finde |a| ved |a|=2|b|.
(*) a*b=|a|*|b|*cos(v)=5
(**) det(a,b)=|a|*|b|*sin(v)=11
1) Du kan isolere |a|*|b| i (**) og indsætte denne værdi i (*). Så kan du finde vinklen, v.
2) Da du har har fundet vinklen, gøres følgende:
a*b=|a|*|b|*cos(v)=2|b|*|b|*cos(v)=2|b|^2*cos(v)=5
Da du har fundet vinklen v, kan du isolere b.
Når du så har fundet |b|, kan du finde |a| ved |a|=2|b|.
Skriv et svar til: Vigtigt!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
