Matematik
Parameterfremstilling af plan - vektor i rum
15. november 2007 af
Arvin (Slettet)
Angiv en parameterfremstilling for den plan, der indeholder punktet P(3,-1,7) og som er parallel med planen gennem punkterne A(1,2,3) B(-1,3,4) og C(1,-4,2)
Jeg er blevet lidt i tvivl med denne opgave.
Jeg har startet med at lave en parameterfremstilling for planet med punkterne A, B og C:
vektor(AB)= (-2;1;1)
vektor(AC)= (0;-6;-1)
(x,y,z)= (1;2;3) + s(-2;1;1) + t(0;-6;-1)
Nu er det så det faktum at de to plan skal være parallelle med hinanden som forvirrer mig lidt. Jeg kan umiddelbart ikke se hvordan man kan bestemme dette.
Jeg er blevet lidt i tvivl med denne opgave.
Jeg har startet med at lave en parameterfremstilling for planet med punkterne A, B og C:
vektor(AB)= (-2;1;1)
vektor(AC)= (0;-6;-1)
(x,y,z)= (1;2;3) + s(-2;1;1) + t(0;-6;-1)
Nu er det så det faktum at de to plan skal være parallelle med hinanden som forvirrer mig lidt. Jeg kan umiddelbart ikke se hvordan man kan bestemme dette.
Svar #1
15. november 2007 af tal-pædagog (Slettet)
Du lader blot det nye plan udspænde af de samme to vektorer, men denne gang med punktet P(3,-1,7) som "konstant", dvs.
plan b er givet ved:
(x,y,z) = (3,-1,7) + s(-2;1;1) + t(0;-6;-1)
plan b er givet ved:
(x,y,z) = (3,-1,7) + s(-2;1;1) + t(0;-6;-1)
Skriv et svar til: Parameterfremstilling af plan - vektor i rum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
