Matematik
Matematik Hjælp
15. november 2007 af
ayyildiz-dk (Slettet)
http://img527.imageshack.us/img527/2231/unavngivetddddgn1.jpg
hvordan kan jeg regne dette stykke ud?
hvordan kan jeg regne dette stykke ud?
Svar #1
15. november 2007 af badooo (Slettet)
1. Find hældningen a ved (y2-y1)/(x2-x1)
2. Indsæt et af dine punkter samt hældningen i y=ax+b
3. Hvad gælder for to vinkelrette (ortogonale) linjer? Hvordan kan du på den måde beregne den anden linjes hældning?
4. Indsæt punktet B som i 2.
2. Indsæt et af dine punkter samt hældningen i y=ax+b
3. Hvad gælder for to vinkelrette (ortogonale) linjer? Hvordan kan du på den måde beregne den anden linjes hældning?
4. Indsæt punktet B som i 2.
Svar #2
15. november 2007 af dnadan (Slettet)
a bestemmes ved:
a=(y2-y1)/(x2-x1)
idet m står vinkelret på l, så fås det at:
a*c=-1, hvor du kender a... isoler c og du kender hældningskoefficienten for m.
herefter find b i f(x)=ax+b ved f(x0)=ax0+b <=> f(x0)-ax0=b
Skriv et svar til: Matematik Hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
