Matematik

Differentiabel funktion

15. november 2007 af LisbethLysgaard (Slettet)
Hej

Jeg ville høre om der evt. var nogen som kan hjælpe mig igang med denne opgave?

Om en differentiabel funktion f med definitionsmængde R er der givet følgende oplysninger:

x: -1 1 2 3 4
f(x) -14 6 4 2 6
f'(x) 24 0 -3 0 9

desuden oplyses at grafen for f har netop to vandrette tangenter.

Bestem en ligning for tangenten til grafen f i Punktet p(4,6)

Så er mit spørgsmål hvordan jeg får lavet en ligning?

På forhånd Tusind Tak!
Hilsen Lisbeth

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af kuerten15

Du har jo tangentligningen:

y = y0 + f '(x0)(x – x0)

y = 6 + 9*(x-4)

y= 6+9x-36

y=9x-30

Skriv et svar til: Differentiabel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.