Matematik

Funktion

01. juni 2004 af SalmanR (Slettet)
Jeg skal have isoleret a i følgende funktion: y=b*x^-ka, håber der er en der kan hjælpe også med forklaring, altså skridt for skridt.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juni 2004 af *A* (Slettet)

hint: brug logaritmereglerne

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Ja, brug logaritmeregneregler.

Isolér x^-ka, brug en logaritmeregneregl og isolér a.

Kom med dit eget bud (med mellemregninger), så skal jeg gerne kigge på det :)=

Svar #3
01. juni 2004 af SalmanR (Slettet)

Ok mit bud er som følger:

y=b*x^-ka => b/y=(x^-k)^a => b/y=a*log(x^-k) => (b/y)/log(x^-k), det var mit bud, sådan er jeg ihf gået frem, men der er noget galt.

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. juni 2004 af Samuel (Slettet)

ja, ok, her følger min løsning:


y=b*x^-ka

der deles med b på begge sider

y/b=x^-ka

log tages på begge sider

log(y/b)=log(x)*(-ka) - se NOTE

der deles med log(x) på begge sider

log(y/b)/log(x)=-ka

der deles med -k på begge sider

(log(y/b)/log(x))/-k=a


NOTE: Idet log(x^-ka)=log(x)*(-ka)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. juni 2004 af Samuel (Slettet)

Evt. kan du dele med log(x^-k) i stedet for log(x) og derefter -k, men det er vel en smagssag...

Svar #6
01. juni 2004 af SalmanR (Slettet)

tusind tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.